Absintmerken
Welke aanrader..?Matt (10/13/05 om 17:40:30): Na lang watertanden ga ik dan eindelijk eens een absint proberen.
Helfrich (10/13/05 om 19:06:59): Als je nog een dag of wat geduld hebt, kun je bij Ton gewoon een Helfrich kopen.
Matt (10/13/05 om 20:06:21): Ik weet het, morgen (14e) komt ie toch hè..
Helfrich (10/13/05 om 21:56:12): Het is maar wat je belachelijk vindt natuurlijk... In ieder geval is het een absint die naar absint smaakt, wat tegenwoordig nogal ongebruikelijk is. Uiteraard geen toevoegingen: puur natuur en bereid uit louter eersteklas ingrediënten. Verder verwijs ik naar de productsite. Bijna alles wat daar staat is waar ;D
Matt (10/13/05 om 22:53:22): Okay,
Helfrich (10/13/05 om 23:11:49): Ja, bij Ton komt ie ook, maar verwacht niet dat ie er donderdag a.s. al op het schap staat.
Helfrich (10/17/05 om 12:55:15): Maar vrijdag a.s. staat ie er wel :D
Matt (10/17/05 om 16:31:19): Hmm..
Helfrich (10/17/05 om 19:06:58): http://www.tonovermars.nl/bestelform.php
Helfrich (10/21/05 om 14:21:58): En Matt, desondanks nog wat interessants gevonden in Amsterdam?
Matt (10/21/05 om 17:47:22): Nou..
Helfrich (10/21/05 om 18:24:10): Matt schreef: de vreng & zn Nee hè...
nightf3v3r (10/22/05 om 11:39:56): Helfrich schreef:
Troost je, ik heb ook deze en nog een veeeel duurdere bij hem gekocht. Blijkt onzin te zijn, maar ja, wat wil je als je stad en land moet aflopen op zoek naar een fles kwaliteit. Dan val je een paar keer op je bek, en dat doet vooral pijn in de portomonee.
Matt (10/22/05 om 14:54:44): Daarom ben ik blij dat de vriende meebetalen.
GrayWolf (10/22/05 om 15:32:12): De King of Crapsinthe? oh man...
Matt (10/22/05 om 16:31:20): Nee, weet al die namen niet meer precies, maar dat was het in iedergeval niet..
nightf3v3r (10/22/05 om 16:53:44): Dat is waarschijnlijk de Absinthe Original, klein flesje, kost € 80. Hij smaakt bloemig, niet bitter. Geen louche. Tja, ik vind het niet echt slecht, maar of dit nu € 80 waard is..
nightf3v3r (10/22/05 om 16:56:56): ..en als ik heel eerlijk ben vind ik hem zelfs lekker! Maar ik heb dan (nog) niet van een Jade/Guy/Emile mogen proeven, dus neem die smaak beoordeling van mij maar met een flinke korrel zout.. ;)
Matt (10/22/05 om 17:01:56): Haha ja zo ist bij mij ook hoor.
Helfrich (10/22/05 om 23:17:35): Zo'n lange dunne is niet authentiek, maar wel leuk, al koop je ze natuurlijk beter niet daar.
radioflux (10/23/05 om 11:04:42):
s0lar (12/06/05 om 00:28:36): Wat is nu precies een Verte? Verte de Fougerolles zal wel in het rijtje passen. Hoe zit het met Pernod, Guy, Un Emile,...
radioflux (12/06/05 om 00:59:54): s0lar schreef: Wat is nu precies een Verte? Absinthe verte = groene absint, dwz. absint die na distillatie een kleuringsstap heeft ondergaan. In de kwaliteitsabsint is dat groen gewoon chlorophyl. De goedkopere produkten deinzen echter niet terug voor kunstmatige toevoegingen. Verte de Fougerolles zal wel in het rijtje passen. Dat hangt van je rijtje af, maar de Fougerolles is beslist een van de betere. Hoe zit het met Pernod, Guy, Un Emile,... Eigenlijk is het hier de Pernod die niet in het rijtje thuishoort, om de simpele reden dat die, in tegenstelling tot de andere die je noemt, niet gedistilleerd wordt. En dat proef je. Het is aardig vergelijkingsmateriaal, maar een kwaliteitsabsint is het niet te noemen. Je kunt hem trouwens ook gewoon bij de Nederlandse slijter krijgen. (Wat geen goed teken is!) Un Emile gold als betere absint, maar andere stemmen op dit forum vinden hem niet meer meelopen. Ik ken hem niet, dus heb daar geen mening over, maar ik begrijp wel dat er sinds kort nieuwe receptuur gebruikt wordt die hem wat zou moeten oppeppen. Als anijs je tegenstaat, moet je je afvragen of absint wel het juiste genotsmiddel voor je is. In de tussentijd zou je een Montmartre kunnen proberen. Dit is een Oostenrijkse creatie met een interessant melange, waarin nog heel wat meer te proeven is.
s0lar (12/06/05 om 06:54:58): radioflux schreef: Als anijs je tegenstaat, moet je je afvragen of absint wel het juiste genotsmiddel voor je is. In de tussentijd zou je een Montmartre kunnen proberen. Dit is een Oostenrijkse creatie met een interessant melange, waarin nog heel wat meer te proeven is. Het is totaal niet zo dat anijs me helemaal tegenstaat, ik schrok er gewoon wat van, het went sneller dan ik dacht maar ik denk dat er beslist absintmerken zijn die een beduidend minder aantal anijs bevatten, deze wil ik ook eens proeven, dat is alles.
Helfrich (12/06/05 om 16:25:33): De Pernod 68 kun je gerust overslaan. Het is geen hels product, maar er valt ook niet veel aan te beleven.
|
|