Absintmerken
JadeLibertin (10/07/04 om 13:57:54): Bedankt voor de reacties die ik hier heb gekregen.
Z.v.E (10/07/04 om 18:38:09): Ik heb deze helaas nog niet mogen proberen aangezien mijn voorraad voorlopig nog niet aangevuld hoeft te worden.
radioflux (10/07/04 om 20:35:38): Libertin schreef:
Mijn ervaring met absint beperkt zich tot Pernod 68 en Jade Nouvelle-Orleans, dus je kunt mijn mening niet werkelijk goed onderbouwd noemen. Met dat in het achterhoofd: De Pernod was mijn eerste kennismaking met absint, en die viel niet tegen; zoetig, anijzig, duidelijk een 'acquired taste', maar uiterst drinkbaar, met vagelijk de bijgedachte dat dit toch moeilijk het aperitief kon zijn waar een hele natie zich aan verslingerd had. Toen drupte ik een glas NO vol, en de eerste nip was als een klap in het gezicht: wat?! Wat proef ik?! Wat is dit? Niet bepaald zoetig, helemaal niet anijzig, en nog veel meer een acquired taste. Complex, niet te duiden, en een hint (niet meer dan een hint) van een ontzagwekkende bitterheid op de achtergrond. En het bijzondere aan deze absint is dat hij me de ene keer meer bevalt dan de andere. Zoals ik al toegegeven heb, twee verschillende absints maken me geen kenner; maar afgaand op andere reacties die ik hier en daar op het web gelezen heb, vrees ik dat er bij mij al een abject snobisme op de loer ligt: als het niet zo goed is als Jade, is het maar niks. Tja, we zullen zien. Is het echt zo goed dat het de prijs waard is? Dat zul je zelf moeten bepalen. (Maar ik meen ergens een berekening gezien te hebben dat Hills of Sebor per glas niet zo veel goedkoper zijn. Ik kan me vergissen.) Natuurlijk is het veel en veel te duur voor de 'prijsbewuste' Nederlander. Maar bedenk wel dat dit product het resultaat is van jarenlange research, met zorgvuldig geselecteerde ingredienten, gestookt in originele ketels, etc. etc. (En dat dat klinkt als marketing geef ik direct toe.) Als je wilt weten of het de prijs waard is: drink het.
Helfrich (10/07/04 om 22:39:08): radioflux schreef:
Dat is een opmerkelijke combinatie: een gangbare absint (hoewel een van de betere) en een zeer exclusief product (hoewel in de armen gesloten door bijna alle ware absintheurs). Hoe is dat zo gekomen, als ik vragen mag?
Helfrich (10/07/04 om 23:52:58): De Jade NO en VS heb ik pas onlangs geproefd, onder erbarmelijke omstandigheden: een transparant plastic bekertje, een bekertje koud water en twee monsterflesjes van Ted Breaux. Desondanks verloochenden beide producten hun uitzonderlijke kwaliteit niet. Ze zijn zeer rijk van smaak, uitgesproken kruidig maar desondanks evenwichtig en subtiel. De VS lijkt wat sterker geaniseerd (al verzekerde TB me dat dat hooguit in geringe mate het geval is).
radioflux (10/09/04 om 15:15:16): Helfrich schreef:
Tja, ik drink pas absint sinds ik geheel toevallig (op zoek naar iets totaal anders) de uitspraak in de Boorsma-zaak tegenkwam ergens op het Internet. Kort daarna had de Albert Heijn-slijter (Gall & Gall) de Pernod op de schappen, en de rest laat zich raden. Ik keek verder, en ontdekte op diverse websites dat je voor een werkelijk fatsoenlijke absint de plaatselijke slijter niet lastig hoefde te vallen. De stap naar Jade en LdF was toen een kleine. Een fles VS65 is in bestelling. Ik wacht met kloppend hart.
Helfrich (10/11/04 om 23:36:17): radioflux schreef:
Je gaat meteen voor het beste. Dat is niet verkeerd, maar je mist op die manier wel het grootste deel van de ontdekkingsreis (en alle dwaalsporen en valkuilen). Na de Jades zal bijna alles alleen nog maar tegenvallen - hoewel ik zelf bijvoorbeeld een Guy en een Jade niet kan vergelijken, omdat ik ze beide op hun geheel eigen manier meesterlijk vind. Maar goed, val de slijter niet lastig en wacht rustig de bestelde VS af. Deze heb ik reeds in mijn hart gesloten en ook voor mij is inmiddels een zending NO en VS onderweg.
Helfrich (10/12/04 om 19:56:40): Vandaag de NO en VS ontvangen, van Markus(*). Wat een vreugde!
sixela (10/12/04 om 21:24:59): Ik dacht niet dat Markus de VS verkocht...
Helfrich (10/12/04 om 22:05:50): sixela schreef: Ik dacht niet dat Markus de VS verkocht... Toch wel. Daartoe heeft hij een deal met LdF. De fles heeft trouwens nog steeds een plakkertje i.p.v. een etiket.
radioflux (10/12/04 om 22:49:59): Helfrich schreef:
Ik weet het. Voornoemd abject snobisme enzo. Aan de andere kant: luxe-problemen zijn er om opgelost te worden. Méér van het goede!
Z.v.E (10/13/04 om 00:28:33): he zo ziet de MM er ook uit ;)
Z.v.E (10/13/04 om 00:52:22): Helfrich schreef: Vandaag de NO en VS ontvangen, van Markus(*). Wat een vreugde! Ik kom nu toch wel erg in de verleiding....
Z.v.E (10/13/04 om 01:13:03): ... nog 5 dagen wachten en dan heeft Markus hier ook een pakketje achtergelaten.
sixela (10/13/04 om 10:54:55): Z.v.E schreef: he zo ziet de MM er ook uit ;) Iedereen met gezond verstand gaat een Verte in een donkere fles leveren, dus die gaan vlug op mekaar gelijken. D'r zijn wel nogal wat verschillen -- MM#32-35 zijn geleverd in een fles die lijkt op een Jade fles, maar MM#30 had een andere (en veel sierlijkere) fles.
GroeneFee (10/13/04 om 13:19:37): radioflux schreef: abject snobisme enzo. Abject? Voordat je het weet hebben we hier een onhollands niveau van bekoorlijke pedanterie bereikt, met forumleden die Huysmans lezen en bereid zijn zo'n 100 euro of meer voor een goede fles neer te tellen.
sixela (10/13/04 om 14:22:31): 't Is natuurlijk geen Hollandse drank (en ook geen Limburgse, Friese enz., voor ik op lange tenen trap).
GroeneFee (10/13/04 om 18:05:07): sixela schreef: Voor diegenen die hun "Vieille France" kant nog wat willen bijschaven om de vereiste authentieke 19de eeuwse Franse attitude te kweken is er altijd http://www.heureverte.com/ om te oefenen (als je Frans kent). Ça alors, monsieur le président des gommeux ! Vous savez bien qu'on possède mal la langue française aux Pays-Bas.
Z.v.E (10/13/04 om 19:00:44): sixela schreef:
Hier een #36
Z.v.E (10/13/04 om 19:01:26): Voor wat betreft snobisme:
radioflux (10/13/04 om 22:37:18): Waar was 'snob' ook alweer een afkorting van?
Z.v.E (10/13/04 om 23:15:50): Snob:
sixela (10/13/04 om 23:33:25): Sine nobilitate.
radioflux (10/13/04 om 23:55:35): Het wordt hier steeds bekoorlijker ;)
radioflux (10/14/04 om 15:48:44): Het lijkt er op dat de very limited distiller's proof nu echt zijn limiet bereikt heeft. LdF heeft er nu tenminste [color=Red]TEMPORARILY OUT OF STOCK[/color] bij staan:
Z.v.E (10/14/04 om 18:07:35): radioflux schreef: [color=Red]TEMPORARILY OUT OF STOCK[/color] Net op tijd dus...
radioflux (10/14/04 om 18:36:05): Het eerste glas Verte Suisse is leeg, het tweede staat voor me, en het oordeel is reeds: te prefereren nog zelfs boven Nouvelle-Orléans. Is het een grotere 'toegankelijkheid'? Ik weet het niet, maar de sterke venkel-toon van de NO is hier afwezig, en vervangen door een veel duidelijker bestanddeel aan anijs, inderdaad, zonder overheersend te zijn. (Hoewel de enige 'overheersing' die ik ken natuurlijk van de Pernod 68 is, en die is de term dan ook beslist waard.)
Z.v.E (10/14/04 om 18:50:58): radioflux schreef: Het eerste glas Verte Suisse is leeg, het tweede staat voor me, 18:36? ;)
radioflux (10/14/04 om 19:43:59): Z.v.E schreef:
Ik ben wat aan de late kant, ik weet het ;)
Helfrich (10/14/04 om 23:33:19): radioflux schreef:
Het Groene Uur is dan al zo'n anderhalf uur op gang. Meestal sta ik dan nog in de file.
radioflux (10/15/04 om 00:00:37): Helfrich schreef:
En ik in de trein. Echter: de trein reed vandaag niet, dus ik heb mijzelf het genot van een Uur (of twee) geschonken. Maar ik had wat problemen met het wassen zegel op de fles. Dus het duurde allemaal wat langer. Weet iemand hoe je dat er netjes afkrijgt? Met de NO was dat ook zo'n ramp; honderden kleine schilfertjes verspreid over vloer en aanrecht...
sixela (10/15/04 om 09:13:07): radioflux schreef:
Ted Breaux raad aan om ze eens te schudden voor het eerste gebruik-- echt! Ondanks de 65% alcohol zijn er oliën die soms uit oplossing komen.
sixela (10/15/04 om 09:15:47): radioflux schreef:
..eerlijk gezegd...na de lovende berichten over de Un Emile 68 te hebben gelezen,was ik best onder de indruk,en ik moet zeggen de eerste glazen waren naar mijn smaak niet slecht,en met 'betere' bedoel ik een betere absinthe dan nu in de winkel te koop is..daarna zakte het echter snel weg..mede omdat ik halverwege toen ben overgestapt naar de Jade absinthes..voller en veel rijker van smaak,beter in balans,ongeevenaarde louche! en reuk..met een Jade heb ik het gevoel echte absinthe voor me te hebben,Un Emile ken ik nu wel,en bestel ik ook niet meer,hij viel me toch wat tegen,ook qua reuk en louche,mischien dat ik nog wel de Francois Guy ga proberen..maar..hell,waarom eigenlijk ik heb nog een ongeopende distillers proof edouard staan!! :D (maar die fles is bijna verheven tot een verzamel object/kunststuk) :).. [quote author=Helfrich]link=board=merken;num=1097150274;start=45#50 date=07/08/05 om 00:37:44] Hoe ben je daaraan gekomen? ja,ik heb precies dezelfde exact tot in detail..gekocht via EBay...ik dacht voor zo'n 10 euro.
Helfrich (07/08/05 om 22:46:23): Christian schreef:
Ah ja, akkoord. Ik dacht dat je bedoelde: eigenlijk beter dan de NO. Maar in de zin die je bedoelt is Un Emile vanzelfsprekend een 'betere' absint. Helemaal mee eens. Toch is het een absint waarop ik vrij snel uitgekeken ben geraakt (te mager en te saai, en te zwak van louche).
Lijkt me een goede koop. In de gauwigheid kom ik in de MCD-classificatie alleen de "klaveren" van La Cressonnée tegen en niet de "ruiten". Die "klaveren" heeft twee sterren, d.w.z. gangbaar en zeker niet zeldzaam, maar ook niet zeer algemeen. Tegenwoordig betaal je er al snel tientallen euro's voor of nog veel meer.
radioflux (07/08/05 om 22:56:47): Hm. Al dat gepraat over Jade. :( En ondertussen sta ik hier hartverscheurend droog. Geen NO meer, geen Edouard meer, hoe moet dat nu?
Helfrich (07/09/05 om 18:00:35): Over Jade gesproken... Daar is toch echt iets geks mee aan de hand. Er is een aspect van de geur en de smaak dat ze alledrie verbindt en dat zich verder nergens mee laat vergelijken. Het sterkst is het in de NO, terwijl het zich in de Edouard aanzienlijk subtieler manifesteert.
radioflux (07/09/05 om 22:13:14): Ted Breaux heeft zelf altijd de mond vol over zijn 'volledig authentieke' grondstoffen en werkwijzen, en het contrast met de 'moderne' praktijk. Is het ondenkbaar dat het specifieke Jade-karakter meer een resultaat is van die rigide kwaliteits- en procescontrole dan van een raadselachtig additief?
Helfrich (07/10/05 om 01:58:28): Dat er sprake is van een additief, als in een kunstmatige toevoeging, verwacht ik allerminst. Dat sommige ingrediënten dusdanig bijzonder (en authentiek?) zijn dat ze het eindproduct het karakter verlenen waarop ik eerder doelde, wil ik niet uitsluiten, maar aannemelijk vind ik het ook niet. Kortom, ik sta voor een raadsel.
Christian (07/11/05 om 19:31:44): Aangezien,dit een Jade topic is..wil ik wel eens wat speculeren over een volgende kloon absinthe van Jade...wat denkt men hier dat een volgend product zal worden uit de Jade serie?..
Helfrich (07/11/05 om 23:19:22): Dat zou leuk zijn, maar alleen al de naamgeving en etikettering zouden zouden al problematisch kunnen zijn. Pernod Fils is immers een geregistreerd handelsmerk. Het zou een groots gebaar zijn als Pernod in het jaar van het 200-jarig bestaan zelf met een echte Pernod Fils kwam, maar daarvoor is dat bedrijf net iets te lang van God los, vrees ik.
wilbert_v (07/27/05 om 23:30:04): Ik heb hulp nodig mensen! Heb helaas mijn twee flessen absint gebruikt om wat mensen te overtuigen en dus zijn ze leeg. Ben nu weer druk aan het surfen op de site van markus en dit forum natuurlijk maar ik kom er niet uit. Ik denk dat ik maar eens een jade ga kopen maar ik zit nog erg te twijfelen tussen de Edouard en Verte Suisse. Aangezien ik een arme student ben gaat het niet lukken om ze beiden te kopen dus moet ik deze onmogelijke keuze maken... wat denken jullie?
Helfrich (07/27/05 om 23:41:12): Edouard.
Z.v.E (07/30/05 om 20:18:42): wilbert_v schreef: Ik heb hulp nodig mensen! Heb helaas mijn twee flessen absint gebruikt om wat mensen te overtuigen en dus zijn ze leeg. In het vervolg wat minder mensen overtuigen?
wilbert_v (07/31/05 om 17:15:30): Da's moeilijk na een paar glazen... Als ik mijn jade heb zal ik het zeker laten!
Christian (07/31/05 om 18:32:09): ..ik heb nog een fles Edouard staan,gesealed en al..,een aangebroken fles Nouvelle Orleans,en een fles Verte Suisse alles van de eerste zending,bewaard bij kamertemperatuur,op een donkere plaats en af en toe wat doorgeschud...ik laat ze express nog wat 'doorrijpen'..(hoe hou ik het vol.. ::) )
radioflux (07/31/05 om 22:52:32): wilbert_v schreef: Ik denk dat ik maar eens een jade ga kopen. Bezint eer ge begint. Voor je het weet wil je geen andere meer, en is je dure hobby plotseling een onbetaalbare hobby geworden. Maar als je voet bij stuk houdt: de Edouard is een goede om mee te beginnen. (Niet dat het op de lange duur uitmaakt, want uiteindelijk zal je de VS en de NO toch ook moeten proberen...)
wilbert_v (08/01/05 om 18:24:35): radioflux schreef:
Dat is ook een beetje waar ik nog mee zit. Misschien moet ik eerst nog even een paar andere merken proberen zodat ik het meer kan waarderen en vergelijken... Voor het geld van een jade kan ik ook twee andere flessen proberen. En als ik nu nog even wacht heb ik tenminste weer wat de volgende keer naar uit te kijken.
Christian (08/01/05 om 19:12:11): Nou,als ik zo vrij mag zijn;van de Jade krijg je geen spijt..alleen het idee al dat het waarschijnlijk gewoon de meest authentieke absinthe te koop is voor rond de 80 euro..alleen de geur,de louche,het label..alles geeft je echt de indruk dat je te maken hebt met kwaliteits absinthe zoals die ruim 100 jaar geleden moet zijn geweest...waarom nog eens 2 flessen van een ander merk kopen..spaar dat geld uit,en koop gewoon 1 fles Edouard,of Nouvelle Orleans.
wilbert_v (08/03/05 om 23:13:55): Christian schreef:
Is Oxygenee nog een beetje te drinken? het is toch een merk dat vroeger ook absint maakte? ik hoor er nooit iemand over.
Helfrich (08/04/05 om 00:06:30): De nieuwe Oxygénée is een synthetisch industrieeltje uit de koker van Pernod-Ricard. De productie ervan is begin dit jaar gestopt. Mijn fles is meer dan halfvol. Wat heb je ervoor over?
Christian (08/04/05 om 18:51:12): wilbert_v schreef:
Ik heb er geen ervaring mee,maar persoonlijk denk ik dat het kwalitatief ongeveer hetzelfde in mekaar zit als de Pernod..(de moderne Pernod,verkrijgbaar bij Gall & Gall,wel te verstaan,mischien mag je een proefmonster nemen,als je het vriendelijk vraagt)
Helfrich (08/05/05 om 11:28:59): De gothics onder het duizendkoppig, hooggeëerd publiek alhier kunnen de Pernod naar hartelust savoureren op Summer Darkness. Daartoe lever ik een BMW-lading replica Pontarlierglazen en lepels aan Tivoli.
wilbert_v (08/05/05 om 20:28:04): Helfrich schreef: De nieuwe Oxygénée is een synthetisch industrieeltje uit de koker van Pernod-Ricard. Op absinthe.se zetten ze hem op de eerste plaats van de niet gedistilleerde absints maar ik geloof dat ik hem maar oversla na deze mooi beschrijving.
Helfrich (08/07/05 om 00:30:41): Indertijd was de Oxygénée zo slecht nog niet voor een commercieel product. Die tijd is voorbij. Weerzinwekkend is ze evenwel niet, en heel wat minder hels dan vele fabrikaten die nu nog als warme broodjes over de toonbank gaan. Bij De Vreng bijvoorbeeld. Eerlijk gezegd vind ik het jammer dat ze niet meer gemaakt wordt, hoe oninteressant ze verder ook mag zijn.
wilbert_v (08/07/05 om 05:41:13): Helfrich schreef: Verder wil ik je toch aanraden niet voorbij te gaan aan de mooie 'vertes' zonder raar Jade-smaakje, zoals de Verte de Fougerolles, de Montmartre, de Muse de France #4 en #5... (die laatste komt waarschijnlijk na de zomer uit als Frenchman/Lemercier/Helfrich-productie). Dit zijn precies de merken waar ik naar heb gekeken en ik denk dat ik na de jade zeker nog verder op verkenning ga. Helaas ligt het niet in het budget om ze allemaal te nemen, iets dat ik graag zou doen. De jade wil ik nu ook wel eens proberen na alle lovende kritieken. Bij de volgende bestelling zal ik zeker kijken naar Verte de Fougerolles en de Montmartre, en natuurlijk de Muse de France. De Bleues ken ik nog niet echt goed en daar ga ik de komende tijd nog wat over opzoeken zodat ik weet wat ik drink. Vragen zullen nog wel volgen. Na al dat gepieker zal ik morgen maar eens gaan bestellen...
Helfrich (08/08/05 om 16:52:40): En dan is er natuurlijk nog de betere huisvlijt: een Barski, een Helfrich. De officiële Helfrich komt er nu toch ook echt aan, al is die misschien nog niet zo excellent als de kelder-Helfrich.
Christian (10/05/05 om 21:37:45): Nu mijn inhoud van de fles Nouvelle Orleans gevaarlijk dicht bij de de bodem van de fles begint te komen..moet ik zeggen dat (nu mijn smaak veel verfijnder is als vroeger) ik ook inderdaad allerhande orientaals begin te proeven...ben ik nu aan het *hallucineren*..lol..
Helfrich (10/07/05 om 17:14:40): Ik blijf erop hameren: er is meer dan Jade.
radioflux (10/07/05 om 22:16:49): Ik heb er sinds vorige week weer een fles van in huis, en heb gisteren mijn eerste glas NO in lange maanden gedronken. Het viel me direct op hoe anders deze smaakt dan andere absints die ik gedronken heb sinds ik vorig jaar deze verderfelijke gewoonte opvatte.
Christian (10/09/05 om 22:20:09): Na een paar slokjes Edouard,moet ik bekennen dat dit toch wel een heel aparte absint is hoor,deze is echt lekkerder en is meer toegankelijker dan de N.O.(drinkt makkelijker weg) de smaak is zeeer goed gebalanceerd,de louche is inderdaad magisch..dit is mijn derde glas maar dit is toch wel mijn favoriete Jade nu.
wilbert_v (10/29/05 om 15:15:58): jammer... vandaag de postbode gemist. Maandag kan ik hem nu pas ophalen... :-/ :(
wilbert_v (11/01/05 om 17:23:07): Nu pas snap ik alle ophef! Heerlijk! echt een heel eigen smaak die mooi in balans is. Nu wil ik de Verte Suisse ook wel eens proberen...
radioflux (11/06/05 om 12:11:49): Ik vroeg me al af hoe lang het zou duren. 'Absinthe hacker' Ted Breaux in Wired:
F@TM@N (12/10/05 om 23:11:46): heb m`n "betalen met creditcard angst overboord gezet " en eindelijk een bestelling geplaatst...
sixela (05/15/06 om 02:13:13): Wat me opvalt is dat - in tegenstelling tot wat de nogal "zelfzekere" marketing van Ted Breaux beweert - er naar mijn mening nog wordt gesleuteld aan die recepten.
Christian (05/18/06 om 19:50:07): sixela schreef: Wat me opvalt is dat - in tegenstelling tot wat de nogal "zelfzekere" marketing van Ted Breaux beweert - er naar mijn mening nog wordt gesleuteld aan die recepten. Ben benieuwd hoe de Edouard nu is..
sixela (05/19/06 om 01:49:46): Geler.
Helfrich (11/27/06 om 17:22:32): En daar is de PF 1901: http://www.absintheonline.com/acatalog/Jade.html ...
F@TM@N (11/27/06 om 17:32:41): En daar is de PF 1901 Het Kerstkado voor 2006 ps onze duitse vriend heeft hem ook vanaf 10 december.... http://www.absinthvertrieb.de/shop/authentischer-absinthe/artikel/jade-absinthe-pf1901-075l/?sid=1a0ed6f376ef57c7efda65898a7a99e0
radioflux (11/28/06 om 21:07:02): Helfrich schreef: En daar is de PF 1901... Heeft iemand hem al ergens kunnen proeven? Over de authenticiteit (of het gebrek daaraan) zullen bij verschillende gelegenheden natuurlijk weer uiterst smaakvol de degens gekruist worden, maar wat mij vooral de kaasvraag lijkt: smaakt hij als een typische Jade?
sixela (11/29/06 om 12:22:08):
Neen, ik houd het bij PF 1914.
Christian (12/02/06 om 16:04:16): ..eindelijk de langverwachte Pernod Fils Absinthe kloon is er inderdaad:
Christian (12/02/06 om 19:46:13): Zo,de fles is besteld...ik ben vol verwachting... :D
kazz1980 (01/12/07 om 16:38:38): Weet iemand misschien ook hoe ik Ted Breaux kan bereiken? Ik wil die PF1901 gebruiken in een review en voor promotionele zaken moet je schijnbaar echt bij Ted zelf zijn... maar ik heb nergens een website of e-mailadres oid weten te vinden!
sixela (01/12/07 om 18:28:52): http://www.vintageabsinthe.com/contact.htm
Helfrich (01/12/07 om 18:32:36): Wat wil je nu allemaal precies? Ik vernam al dat je naarstig op zoek was. Neem even contact met me op, als je wilt.
Christian (01/27/07 om 13:00:17): Ik heb mijn bestelling maar even geannuleerd,nadat ik de bevestigings email kreeg..ik zag de uiteindelijke kosten..en dat werd me toch een beetje teveel..130€
radioflux (04/28/07 om 14:04:12): Ted Breaux op The History Channel
sixela (04/29/07 om 00:59:41): Hij kan daar veel aan doen, maar hij doet aan marketing. Dan ga je niet van de daken schreeuwen dat zelfs een Nederlander in z'n vrije tijd zoiets kan produceren ;).
Helfrich (04/29/07 om 01:34:00): Over de manier waarop Jade zich in de markt heeft gezet zou ik nog weleens een boekje open willen doen, maar nu even niet. Of misschien wel helemaal niet.
radioflux (04/29/07 om 02:20:17): sixela schreef: Hij kan daar veel aan doen, maar hij doet aan marketing. Dan ga je niet van de daken schreeuwen dat zelfs een Nederlander in z'n vrije tijd zoiets kan poduceren ;). Ik bedoel alleen maar te zeggen dat alles wat hij zegt uiteindelijk door het filter van de programmaredactie gaat, en dat als de makers van de documentaire hem zouden willen afschilderen als de enige absintdistillateur de naam waardig, dat hij daar weinig aan zou kunnen doen. Zelfs al zou hij het willen.
radioflux (04/29/07 om 02:22:43): Helfrich schreef: Inmiddels doet LdF ook aan rum uit Martinique, zag ik. Die rum ken ik, ja.
sixela (04/29/07 om 10:52:13): radioflux schreef:
Maar hij wilt het niet. Omdat hij wilt verkopen. Maar ik vind niet dat daar iets mis mee is (in tegenstelling tot wat Amerikaanse producenten van huisvlijt mogen beweren). Als je wat aan misleidende reclame wilt doen, begin dan alvast bovenaan het lijstje. Als je belooft te beginnen bij de cosmetica, dan blijft elke andere industrie buiten schot tenzij je blijkt onsterfelijk te zijn.
Zenzero (04/29/07 om 12:31:57): sixela schreef: Hij kan daar veel aan doen, maar hij doet aan marketing. Dan ga je niet van de daken schreeuwen dat zelfs een Nederlander in z'n vrije tijd zoiets kan [b]po[/b]duceren ;) Wat is dat, sixela? [b]Po[/b]duceren. Kun je de betekenis van dat woord misschien wat duidelijker omschrijven voor de kijkers thuis Naar het schijnt is het wel een woord dat vaker gebezigd wordt in Vlaanderen: Op het vlak van morfologie moeten ze regelmatige en de voornaamste onregelmatige vormen van flectie en derivatie grotendeels foutloos kunnen [b]po[/b]duceren. http://www.kuleuven.be/onderwijs/aanbod/syllabi/F0AE6AN.htm En dat, notabene, in een onderwerp over taal & tekst
Helfrich (08/18/07 om 00:56:57): Christian schreef:
Yeah right.
|
|