Absintmerken

Helfrich

Helfrich (08/08/05 om 17:18:57):

Komt er nog wat van? Er zijn heel wat moeilijkheden overwonnen en er zijn nog een paar kleine hobbels te nemen. Een prototype is waarschijnlijk vanaf volgende week te savoureren bij de Dordtse distilleerderij. Tegen die tijd ben ik zelf op studiereis in Val-de-Travers, waar ik ook zal bekijken of er een Zwitserse Helfrich te realiseren is.

Vlak voor de eerste stook op de productieketel besloot ik een aantal kruiden "op te waarderen", door af te zien van het regulier leverbare en ze te betrekken uit een betere bron, b.v. de Roomse kamille (duur!), het angelica-zaad en de pontica. Dat bleek niet slechts een verbetering, maar een totale omslag van de smaak waarvan ik eerst even schrok. Een geheel eigen karakter, waarvan ik denk dat het  goed is.  

Het wachten is nu op de terugkoppeling van de testers. Het recept ondergaat sowieso nog een aanpassing in de balans, vanwege de keteleigenschappen.

Meer volgt.

 

Absintmerken