Absintmerken
Blanche de FougerollesHelfrich (05/28/05 om 18:25:30): Wat ik ergens zei over het belang van het alcoholpercentage in de ketel *tijdens* distillatie wordt dramatisch geïllustreerd door de BdF-batch van februari 2005.
picasso (02/12/07 om 14:04:12): Ode aan de Blanche De Fougerolles!
Helfrich (02/12/07 om 16:45:31): Interessante vookeur. De Blanche de Fougerolles is ook een van mijn favorieten; een blanche met karakter. De Blanchette vind ik nog interessanter, al heeft dat vast meer te maken met de gebruikte ingrediënten dan met het recept.
Zenzero (02/12/07 om 17:23:50): ...geen enkele slaagde erin mij van de eerste slok te verslaven aan zijn smaak en aroma zoals de BdF dat kon.[color=Red]Wat een rijk boeket aan kruiden, de geur van alpenweides en dennebossen in de vroege ochtend, een waar feest voor de smaakpapillen![/color] Ongetwijfeld een nieuwe favoriet ontdekt! Ja! Doe mij zo'n fles (en, twee stuks als ie in de aanbieding is) :D Of bent u, Picasso, altijd zo lyrisch? Want mocht je na het nuttigen van betreffende blanche inderdaad over deze gave beschikken, dan rijdt ik nu acuut, naar Fougerolles ;)
Nurgle (02/12/07 om 19:11:10): Ook één van m'n favorieten, van alle die ik tot nu toe geproefd heb. Wel vrij atypisch voor een blanche vind ik, of toch in vergelijking met alle Zwitserse blanches die ik al geproefd heb.
Helfrich (02/12/07 om 20:10:45): De Zwitserse Bleues liggen allemaal betrekkelijk dicht bij elkaar. Het is een stijl die in de twintigste eeuw is ontstaan. BdF is gebaseerd op een historisch recept.
lezArts_du_Soleil (02/12/07 om 20:19:31): Nou Monsieur Helfrich, importeren dat spul.
Helfrich (02/12/07 om 20:37:33): Ik zal het overwegen.
sixela (02/14/07 om 18:46:29): Helfrich schreef: Ik zal het overwegen. Te dicht bij jouw eigen recept - jouw eigen blanche heeft ook iets van een historische Duplais en is ver van de moderne La Bleues. En die van jou is beter (net zoals de Brut d'Alambic van Matter).
Helfrich (03/01/07 om 00:00:23): Dankjewel. Het recept is inderdaad "klassieker" dan dat van een typische La Bleue (het blauwe etiket en de 53% ten spijt).
|
|