Algemene absintdiscussie
Waarmee te beginnen?HaveFaith (03/30/05 om 23:59:24): Hey mensen!
HaveFaith (03/31/05 om 14:37:15): Ik heb gekozen voor de Pernod 68 (zat ook meteen een glas en lepel bij)
Fokov (03/31/05 om 21:00:29): Aan thujon valt er niet veel te wennen, denk ik.
Helfrich (03/31/05 om 22:31:39): HaveFaith schreef: Ik heb gekozen voor de Pernod 68 Dat is om te beginnen nog helemaal niet zo gek, als je met dergelijke smaken niet vertrouwd bent. Maar er valt pas echt wat te genieten bij een Guy, een Emile of een Jade. Eventueel een Libertine of een Lemercier. Ik denk dat een Zwitserse Bleue kwaliteit en toegankelijkheid goed combineert - een aanrader. En een clandestien distillaat kan ook buitengewoon interessant zijn.
HaveFaith (04/02/05 om 20:24:09): Bedankt voor de tips!
wilbert_v (04/15/05 om 18:05:32): HaveFaith schreef: De volgende keer ga ik voor de Guy denk ik Die bevalt mij als leek zeer goed!!! zeker doen!
Christian (05/19/05 om 20:14:23): Un Emile 68% is toch ook wel een topper,
Helfrich (05/22/05 om 14:47:11): Eens, hoewel UE68 mijn top 5 niet meer haalt. Het vernieuwde recept (december 2004) heb ik nog niet mogen proberen. De oude versie drink ik ook altijd zonder suiker. Het is dermate subtiel, tegen het magere aan, dat het bijna volledig ten onder gaat in suiker. Gérard Pernot raadt zelf ook het gebruik van suiker af. (En wie beweert dat het de smaak versterkt is gek.)
Ypuh (06/01/05 om 19:12:36): Kan iemand me eens een lekker absinthje aanbevelen die online te bestellen valt. Aangezien hier in de buurt niet echt grote slijterijen zijn. De Absinthe Teichenne hoorde ik dat dat wel goed was. Maar 0.5 liter schiet ook niet echt op. En domme vraag maar na hoeveel moet je ongeveer stoppen dan. aangezien je niet op klap dronken bent en ik wel van een drankje houd.
sixela (06/13/05 om 13:17:52): Ypuh schreef: Kan iemand me eens een lekker absinthje aanbevelen die online te bestellen valt. Wel, hoe goed moet-ie zijn, en hoeveel mag-ie kosten? Teichenne verhoudt zich ongeveer tot absint als Heneken ten opzichte van bier ;). Goede absint is duur. Stop na één of twee glazen als je niet ladderzat wilt zijn. Drink geen "shots" - men voegde en voegt er nog steeds water bij toe omdat de smaakstoffen opgelost zijn in alcohol bij 70% alcohol, dus je moet ze via de toevoeging van water ze uit oplossing halen (anders is er niets aan, om nog te zwijgen van het effect van 70% alcohol op de smaakpapillen).
Michaelmarinus (08/04/05 om 10:40:23): Hallo allemaal!
Helfrich (08/05/05 om 11:19:53): Werk maakt natuurlijk meer kapot dan drank ooit goed zou kunnen maken, maar een glas absint voor de werkdag houdt de moed er wel in.
|
|