Algemene absintdiscussie
AbsintijsHelfrich (12/21/04 om 19:28:49): Vlak voor de feestdagen komt de Franse ijsgigant Thiriet met een sorbet à la Libertine: http://tinyurl.com/4lbhc
Z.v.E (12/21/04 om 19:54:14): Best leuk.
Helfrich (12/22/04 om 19:17:09): Vind ik ook. En ik wil niet uitsluiten dat het best goed te eten is. Jammer dat ik er niet aan kan komen voor de feestdagen.
Z.v.E (12/22/04 om 23:17:29): Dat wordt dus knoeien met de Pere Kermann's, een bak roomijs en de blender?
cynic (12/24/04 om 12:01:30): Heb een ijsmachine, nu nog een recept! Lijkt me eigenlijk wel lekker :)
radioflux (12/25/04 om 01:19:06): Tja, -114 graden Celsius. De doorsnee diepvries kan daar alleen maar van dromen...
Helfrich (12/27/04 om 15:19:04): Het lijkt me evident dat het aandeel sterke drank in een sorbet hoe dan ook bescheiden is - ook als het b.v. een eau-de-vie- of calvadossorbet betreft. De belangrijkste ingrediënten zullen water, suiker en eiwit zijn, en b.v. het fruit waaraan de eau-de-vie haar smaak ontleent.
Helfrich (01/02/05 om 14:49:01): Beproefd op heurverte.com: de klassieke citroensorbet, met in plaats van mousserende wijn een scheut Lemercier Amer.
|
|