Algemene absintdiscussie

Absintijs

Helfrich (12/21/04 om 19:28:49):

Vlak voor de feestdagen komt de Franse ijsgigant Thiriet met een sorbet à la Libertine:  http://tinyurl.com/4lbhc

 

Z.v.E (12/21/04 om 19:54:14):

Best leuk.

 

Helfrich (12/22/04 om 19:17:09):

Vind ik ook. En ik wil niet uitsluiten dat het best goed te eten is. Jammer dat ik er niet aan kan komen voor de feestdagen.

 

Z.v.E (12/22/04 om 23:17:29):

Dat wordt dus knoeien met de Pere Kermann's, een bak roomijs en de blender?

 

cynic (12/24/04 om 12:01:30):

Heb een ijsmachine, nu nog een recept! Lijkt me eigenlijk wel lekker :)
Overigens best moeilijk om ijs en alcohol samen te laten komen, alcohol bevriest niet of nauwelijks!

 

radioflux (12/25/04 om 01:19:06):

Tja, -114 graden Celsius. De doorsnee diepvries kan daar alleen maar van dromen...

 

Helfrich (12/27/04 om 15:19:04):

Het lijkt me evident dat het aandeel sterke drank in een sorbet hoe dan ook bescheiden is - ook als het b.v. een eau-de-vie- of calvadossorbet betreft. De belangrijkste ingrediënten zullen water, suiker en eiwit zijn, en b.v. het fruit waaraan de eau-de-vie haar smaak ontleent.

De sorbet kan geserveerd worden met een scheut drank. We spreken dan van een trou normand, een gat dat enige ruimte schept tussen de gangen van een copieus (Normandisch) diner.

Wat is het recept voor een absintsorbet? Geen flauw idee.

 

Helfrich (01/02/05 om 14:49:01):

Beproefd op heurverte.com: de klassieke citroensorbet, met in plaats van mousserende wijn een scheut Lemercier Amer.

 

Algemene absintdiscussie