Het café

Absint tafeltje aaneen geschreven of...

Zenzero (03/27/08 om 23:03:41):

Om dat mijn spellingcontrole er niet in voorzag, dacht ik, internet geeft vast het antwoord.

En warempel http://www.helfrichabsinthe.com/admin/phpSitemapNG/inc/efa/blog.htm

De link gaf niet direct weer wat ik er van had verwacht...

 

Helfrich (03/27/08 om 23:55:03):

Jemig, ik wist niet dat dat script zo hackbaar was. Ik wist zelfs niet eens meer dat het er stond of waartoe het diende. Met welke zoekstring kwam je daar terecht?

Voor het al dan niet aaneenschrijven heb je geen spellingscontrole nodig. Samenstellingen schrijf je in het Nederlands altijd aaneen en in bijzondere gevallen met een koppelteken.

Het gaat meestal mis omdat Nederlanders de Engelse in plaats van hun eigen taal als norm nemen. Dat is eerder een etnografische rariteit dan een taalkundig probleem.

Absinttafeltje, absintlepel, zelfgemaakt, zelfgebouwd, hieruit opmaken (opmaken uit),...

 

Zenzero (03/28/08 om 14:43:02):

De zoek opdracht in Google was:
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=absint+tafeltje&btnG=Zoeken&meta=

Maar in de adresbalk staat 'n adres http://www.helfrichabsinthe.com/?link=pers&lang=nl dat vervolgens weer  "De Pers" pagina van de Absinthe Helfrich site opent.

Gelukkig wordt ik niet gehinderd door enige kennis op het vlak van scripting, html, of php en wat er verder zoal nog meer aan programmeerkunsten bestaat.

 

Helfrich (04/30/08 om 00:08:50):

Google Analytics. Links naar de site werken nu weer normaal, maar links vanuit Google geven een "internal server error". Ik heb wat zitten wiresharken tijdens een chat met Stijn en uiteindelijk de Analytics-code verwijderd. Google doet nog steeds iets met Analytics als op een zoekresultaat wordt geklikt, maar dat zal wel voorbij zijn als de boel opnieuw is geďndexeerd.

 

Helfrich (04/30/08 om 17:12:35):

Een Chinees IP-adres natuurlijk.

[tt]IP address:                     58.22.101.120
Reverse DNS:                    [No reverse DNS entry per ns1.fj.cnc.cn.]
Reverse DNS authenticity:       [Unknown]
ASN:                            9929
ASN Name:                       CNCNET-CN (China Netcom Corp.)
IP range connectivity:          3
Registrar (per ASN):            APNIC
Country (per IP registrar):     CN [China]
Country Currency:               CNY [China Yuan Renminbi]
Country IP Range:               58.16.0.0 to 58.23.255.255
Country fraud profile:          Normal
City (per outside source):      Fuzhou, Fujian
Country (per outside source):   CN [China]
Private (internal) IP?          No
IP address registrar:           whois.apnic.net
Known Proxy?                    No[/tt]

 

Helfrich (04/30/08 om 18:38:30):

Resistent tegen SYN-flooding, terwijl ik de aanval zo zwaar inzette dat Pimpinella zelf onderuit ging  :-/

 

Zenzero (05/01/08 om 00:18:29):

Via via via, natuurlijk.

 

Helfrich (05/01/08 om 00:28:30):

Nee, direct. Als wanneer je iemand in zijn porem turft, geen enkele schade toebrengt, maar wel de knoken in je eigen kluif breekt.

 

Zenzero (05/01/08 om 01:44:09):

dat Chinese IP bedoelde ik eigenlijk.

 

Helfrich (05/09/08 om 12:27:01):

Ik heb nog eens wat nauwkeuriger het http-verkeer besnuffeld, zonder drank in m'n sodemieter. Wat blijkt? De redirect vindt plaats op de webserver zelf, zonder tussenkomst van Google.

Verrassend genoeg bleef de redirect plaatsvinden toen ik alle php-scripts had verwijderd. Toen zag ik dat de .htaccess zorgwekkend was opgezwollen. Deze was volgestouwd met lege regels en ergens daartussen stonden de instructies om te redirecten als de referrer een zoekmachine is.

Gevonden dus. En opgelost.

Het heeft er alle schijn van dat ze de .htaccess hebben weten te benaderen via de PHPSitemap-scripts. Die troep is nu dus weg.

http://fireflyforest.net/firefly/2008/04/30/arizona-sonora-desert-museum-website-hacked/

http://www.loaf.org.uk/blog/2007/11/21/apache-criminals/

 

Stijn Absinthia (05/09/08 om 13:24:24):

Ja, het werkt weer! Mooi gedaan Helfrich, daar moet je een glas op drinken, toch?  :D

 

Zenzero (05/09/08 om 13:25:47):

Helfrich schreef:

Het is trouwens wel opvallend hoe je jezelf hier als een stereotype van de Nederlandse kleinburger neerzet. Zuinigheid, [b]niet drinken om helder[/b] - ahum! - [b]te blijven denken[/b]...


???

 

Zenzero (05/09/08 om 13:27:52):

Helfrich schreef:

Het is trouwens wel opvallend hoe je jezelf hier als een stereotype van de Nederlandse kleinburger neerzet. Zuinigheid, [b]niet drinken om helder[/b] - ahum! - [b]te blijven denken[/b]...

Helfrich schreef:
Ik heb nog eens wat nauwkeuriger het http-verkeer besnuffeld, [b]zonder drank in m'n sodemieter[/b]. Wat blijkt? De redirect...


???

 

Helfrich (05/09/08 om 15:03:36):

Volgens mij had ik al een keer geprobeerd om dat uit te leggen. Ik zal het wat explicieter proberen, rekening houdend met je begripsvermogen.

Als je helder wilt blijven denken kun je beter niet drinken. Dat is handig bij het programmeren of het analyseren van een bug. Je kunt er zelfs geld mee verdienen en als ik niet had gedronken had ik ongetwijfeld direct ontdekt dat die .htaccess was gegroeid.

Om altijd zo te willen denken is degelijk, burgerlijk. En als je een dergelijk denkpatroon niet weet te voeden met interessante en levendige gedachten dan is dat kleinburgerlijk, benepen.

Alcohol weekt aangekoekte gedachten en emoties los, verrijkt daarmee het bestaan en zet aan tot vaak verrassende visies. Van warrige beelden die oplossen in het moment tot doortimmerde sonnetten voor de eeuwigheid. Daar kun je beter niet al te helder bij willen denken.

Het is opvallend hoe je uiterst eenvoudige beweringen van me weet te citeren om daar vervolgens uit te concluderen dat 1 plus 1 3,14159 is.

Of, om dit weer even van de juiste context te voorzien, het is opmerkelijk als je na een eruptie van drogredenen, ongrammaticaal gewauwel, mistige halfredeneringen, feitelijke onjuistheden en uit de lucht gegrepen gevolgtrekkingen ineens beweert dat je niet drinkt om helder te blijven denken. Dat kan immers in het geheel niet waar zijn. En omdat het geen waarheid is concludeer ik dat het een waarde is, die ik vervolgens in een kleinburgerlijk waardenpatroon plaats, samen met enkele andere die daartoe aanleiding geven.

 

Helfrich (05/09/08 om 15:09:02):

Stijn Absinthia schreef:

Ja, het werkt weer! Mooi gedaan Helfrich, daar moet je een glas op drinken, toch?  :D


Inderdaad, zo valt er iedere dag weer wat te vieren, maar vandaag wel in het bijzonder. Ik ga zo de Himbeergeist op drinksterkte brengen. Die geurt nu bijzonder uitnodigend.

 

Helfrich (05/09/08 om 15:12:29):

Grappig hoe je weer wat leert van zo'n hack. Dat brengt wel weer nieuwe aanvechtingen met zich mee...

 

Zenzero (05/09/08 om 19:12:35):

Helfrich schreef:

Volgens mij had ik al een keer geprobeerd om dat uit te leggen. Ik zal het wat explicieter proberen, rekening houdend met je begripsvermogen... bla, bla, bla


Ah, nu begrijp ik het, hartstikke bedankt voor deze heldere uitleg - overigens heb ik niet de hele tekst  gelezen want het is me te warm en heb om die reden geen zin m'n tijd te verspillen aan je oervervelende  onzinnige en saaie uiteenzettingen - maar nogmaals bedankt.

Een fijne avond nog.

 

Helfrich (05/09/08 om 19:26:53):

Als het afgekoeld is hoor ik graag wat er onzinnig aan is. Nooit te beroerd om te leren. Bovendien vallen onleesbare uiteenzettingen onder jouw afdeling en ik wil natuurlijk niet onder je duiven schieten.

 

Zenzero (05/09/08 om 23:35:27):

Je gelooft toch zeker zelf echt niet dat ik hier serieus op in ga hč?

Ik heb vandaag het huwelijk van Frans en z'n Maris gevolgd, dus mijn dag kan niet meer stuk.
Die duurt overigens nog circa 30 minuten dus probeer het morgen nog eens zou ik zo zeggen.

 

Helfrich (05/09/08 om 23:48:07):

Je moet helemaal zelf weten of je erop ingaat. Ik heb mijn punt gemaakt, jij niet en spartelt wat aan de haak. Het begint routine te worden en routine is saai. Dus ik zou zeggen: pak je kans of zwijg. In de draad "Absinthe in België" staan ook nog wat vragen open. Kansen te over om het duizendkoppig publiek te tonen waartoe je zoal in staat bent.

 

Zenzero (05/10/08 om 13:35:26):

Puur therapeutisch, dat is het voor mij, meer niet. Zo een paar uurtjes per dag onzin uitkramen, dat doet toch ieder mens, jij in ieder geval, dus waarom ik niet?

 

Helfrich (05/10/08 om 16:56:31):

Ik kraam niet zoveel onzin uit hoor. En als ik het wel doe probeer ik er een beetje vorm aan te geven. Ik heb mensen die niets te melden hebben en zich toch voortdurend uiten nooit helemaal begrepen. Het is toch veel prettiger om gewoon je bek te houden? Zo niet voor jezelf, dan toch voor je medemens.

Verder is dit geen zelfhulpgroep maar een absintforum. Het mag hier wat mij betreft overal over gaan, maar voor je therapieën ga je maar ergens anders heen. Een dysenterielijder gaat ook niet zomaar de eerste de beste kroeg vol zitten schijten.

 

Zenzero (05/12/08 om 11:33:21):

Dus je begrijpt sommige mensen niet en dysenterielijders kunnen niet zomaar de eerste de beste kroeg volschijten, oké duidelijk. Probeer nou eens tot de kern te komen, wees directer door te zeggen wat je bedoelt, want dat kun je ook.

 

Helfrich (05/12/08 om 14:08:22):

Ik ben al diverse keren tot de kern gekomen en heb je naar aanleiding daarvan enkele vragen gesteld die je categorisch weigert te beantwoorden. De kern is dat de meeste van je postings hier volkomen kut zijn en dat ik steeds duidelijk aangeef waarom dat zo is, terwijl je iedere keer pareert door te zeggen dat ik zelf onzin uitkraam en vervolgens verdomt te zeggen waarom je dat vindt. Die houding is ronduit hufterig: je dicht mij iets toe en verzwijgt het hoe en wat daarvan.

Die wat-je-zegt-ben-je-zelfprojecties zijn mogelijk een ziekelijke trek van je waar je niets aan kunt doen. Ik mag dan van huis uit gedragswetenschapper zijn, maar ik ben geen therapeut; omgang met patiënten heeft me nooit gelegen.

Dus je begrijpt sommige mensen niet en dysenterielijders kunnen niet zomaar de eerste de beste kroeg volschijten, oké duidelijk.


En weer een holle, uit de lucht gegrepen gevolgtrekking die je met een "oké duidelijk" vergeefs kracht probeert bij te zetten. Zo kun je natuurlijk eindeloos doorgaan met publiekelijk op je plaat gaan, maar ik heb liever dat je het ergens anders doet.

 

Zenzero (05/12/08 om 16:28:23):

Kijk da’s duidelijke taal, daar kan een mens zoals ik wat mee.

Je weet dat ik in veel gevallen niet serieus ben, maar je kent me persoonlijk, dus begrijp ik je frustratie en reactie maar ten dele, je bent het duidelijk zat met mij, het is jou forum en als je er je professionele achtergrond als gedragswetenschapper/bioloog bij moet gaan halen om je argument kracht bij te zetten en op die manier mij probeert onderuit te halen, zie ik er de zogenaamde humor niet meer van in. Ik mag dan een raar beest zijn maar toch geen laboratoriumrat die je zomaar even observeert, en analyseert, kom op zeg.

De antwoorden op de openstaande vragen moet ik je helaas schuldig blijven, want ik ben klaar hier. Als ik belachelijk gemaakt wens te worden doe ik dat nog steeds liever zelf.

Ik zal de mensen hier niet langer hinderen met mijn gelul, en is het zo zoetjes aan tijd dat ik m'n bek ga houden, krijg jij gewoon je zin.

Dag.

 

Helfrich (05/12/08 om 22:59:13):

Nee, mijn argument staat nog steeds als een huis en wordt ook niet weersproken, dus er is geen reden om het op welke manier dan ook kracht bij te zetten. Gegroet!

(Niemand wist dit zo beknopt en treffend te verwoorden als BugNutz.)

 

Zenzero (05/13/08 om 11:49:48):

En dan toch nog even andermans woorden erbij trekken ter verduidelijking van je standpunt, knap hoor, echt.


 

F@TM@N (05/13/08 om 17:40:12):

want ik ben klaar hier


Je bent helemaal niet klaar hier..... Want je reageert  nog steeds... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

 

Helfrich (05/13/08 om 21:44:53):

Zenzero schreef:

En dan toch nog even andermans woorden erbij trekken ter verduidelijking van je standpunt, knap hoor, echt.

Nee, mijn eigen woorden zijn ontegenzeglijk veel duidelijker. Bovendien doet mijn "standpunt" er niet toe. Ik spreek je aan op jouw eigen woorden, zoals ze hier op dit forum zijn terug te vinden en waarvoor je zelf weigert in te staan.

 

Kroeze (05/13/08 om 23:56:38):

Barski schreef:

Serge en Zenzero. Ik stel voor dat jullie hiermee ophouden.

Top.

 

Het café