Algemene absintdiscussie

Absinthe Marilyn Manson is slootwater

Helfrich (02/16/08 om 16:03:33):

AMSTERDAM -  Wijnboeren zijn er al genoeg, dus shockrocker Marilyn werd absintheboer. Maar volgens kenners is zijn eigen brouwsel niet wég te krijgen.

Het groene drankje kreeg de toepasselijke titel Mansinthe en bevat (natuurlijk) 66.6% alcohol. Maar dat mag de smaak van zijn drankje niet helpen. Volgens website HLN was het commentaar: "Het eerste probleem is het aroma, dat je kan vergelijken met rioolwater of moerasmodder. Als een geur kon spreken, zou deze zeggen 'raak me niet aan.'"

Marilyn heeft dus duidelijk meer verstand van muziek maken...

http://www.telegraaf.nl/prive/article3310959.ece

 

Helfrich (02/16/08 om 16:04:16):

Wie zijn toch die kenners?

 

sixela (02/16/08 om 18:56:06):

Niemand, maar iemand heeft het nodig gevonden daar een persbericht over te versturen (en heeft het panel dan maar gelijk  als wereldexperten opgevoerd, iets dat het panel zelf niet deed), en omdat MM "nieuws" is pikt iedereen het op.

David denkt dat het een smerige streek is van een concurrent, anderen denken dat het een streek is van mensen die iets tegen MM hebben.

http://www.epicurious.com/articlesguides/blogs/editor/2008/02/absinthe-taste.html#more

Michael Y. Park is de auteur.

Ik vind trouwens MM niet iets "for novices". Het ruikt namelijk nogal naar alsem, en sommigen lusten dat niet ;).


 

Zenzero (02/16/08 om 21:04:27):

Dapper hoor: “Door onze redactie” en tevens erg actueel! Nieuws van de G.W. onder de dagbladen.

Welkom in de wereld van de showbizz roddel en achterklap.
Kapsalon lectuur neem je toch niet serieus?!
Door er aandacht aan te schenken en ook nog reclame te maken door naam en toenaam te vermelden... Zit ik nu deze onzin uit te kramen...

Provocatie, alleen op laag niveau, van een Amerikaans quasi intellectueel, waarschijnlijk een christen, die platen achteruit draait en daar dan weer een mooi stukje over mag publiceren.

 

Zenzero (02/16/08 om 22:58:11):

Conclusie: Beiden recensenten?? Zijn in ieder geval géén fans van Manson's werk.


 

Helfrich (02/17/08 om 01:09:41):

Ik vind Marilyn Manson een flapdrol en Mansinthe is niet mijn persoonlijke favoriet, maar het is toch echt een heel fatsoenlijk product -- zeker voor wie niet van al te anijzige absint houdt. Moerasmodder en zo, dat is toch echt buitensporig.  

sixela schreef:

en omdat MM "nieuws" is pikt iedereen het op.


En in dit geval waarschijnlijk ook omdat het negatief nieuws is. Het persbericht dat er een absint was ontwikkeld voor MM was destijds in Nederland niet opgepakt. In alle andere Europese landen wel -- zelfs in België. Ik had er zelf nog een persbericht achteraan gestuurd, omdat de Nederlandse pers de indruk wekte iets gemist te hebben. Zonder resultaat. Goed, het was misschien geen wereldnieuws, maar dit slootwaterbericht vinden ze blijkbaar wel interessant genoeg. De krant van wakker Nederland dan toch.

Mijn eerste persbericht over de Helfrich in Dordrecht was ook opgepakt. Dat je er niet van ging trippen viel vies tegen, maar het bracht ze wel op het spoor van een ontploffing en van mogelijk clandestiene stookactiviteiten. Daarom heeft dit forum nu een besloten gedeelte, waar ratten en gieren niets te zoeken hebben.

De pers lijkt erop gericht te zijn zoveel mogelijk schade toe te brengen aan alles wat met absint te maken heeft.

 

Zenzero (02/17/08 om 02:25:23):

Maar wel een flapdrol met charisma.

Nee, zelfs mooier gezegd, een charismatische flapdrol!

 

Zenzero (02/17/08 om 11:45:46):

Maar ik moet gaan, echt, want het is toch bijna zeker 'n uur rijden.

Tot later.

 

Helfrich (02/17/08 om 11:49:12):

Oh fuck, ik moet die ketel nog halen.

 

Kroeze (02/17/08 om 14:29:53):

Helfrich schreef:

Wie zijn toch die kenners?

Ik denk dat je onder de brouwers moet zoeken en distillateur heeft het over distillaat.

 

anrepta (02/18/08 om 21:18:28):

Volgens mij is dit allemaal in scene gezet door iemand die er belang bij heeft, bvb een (toekomstige) concurrent of gewoon een bende overdreven vrome christenen zoals je die heden ten dage wel meer tegenkomt in de VS.
Als je op google naar mansinthe zoekt krijg je zelfs de waarschuwing dat de site http://www.mansinthe.com schade kan toebrengen aan je computer. Op mac klopt dat in elk geval niet.

 

Zenzero (02/18/08 om 22:20:57):

De schrijvers van betreffend artikel hebben in alle opzichten niets van doen met serieuze en objectieve journalistiek.

Gewoon een uit de hand gelopen grapje van een stel nitwits, zoiets is lange tijd terug ook al eens gebeurd meen ik, en toen ging er wel een en ander mis, geloof ik.

Je moet misschien in dit geval, kwaad met kwaad bestrijden.

 

Barski (02/18/08 om 22:22:10):

Die overdreven vrome Christenen zijn vooral hard aan het bidden vanwege de komende BNN uitzending van Deepthroat. Misschien dat God nog op tijd ingrijpt maar vermoedelijk zapt die ook gewoon door naar een ander kanaal.

 

Zenzero (02/18/08 om 23:34:55):

Alleen GW kan daar nog verandering in brengen door met zijn aspiraties op het cinematografische vlak, voor die datum met iets nog inhoudslozer op de proppen te komen, wat overigens voor de christenen kiezen/bidden tussen twee slechten betekent.

Als het met die carrière net zo gaat aflopen als met z'n politieke loopbaan, dan zal Deepthroat daarbij verbleken en een slap aftreksel van een vorm van provocatie blijken.

Ik vind het overigens toch wel enigszins jammer, dat nou net de VPRO ism BNN deze porno classic gaat uitzenden, ik had liever gezien dat een van die waardeloze strontvervelende commerciële pulp kanalen hem had uitgezonden, dan was het naar alle waarschijnlijk helemaal niemand opgevallen, tussen alle 06 sex lijn infomercials door, en indien wel, waren we weer een kutzender minder rijk geweest.

Mijn spelling controle hangt ook zwaar naar het vrome christelijke gedachtengoed, valt mij op.

 

Helfrich (03/22/08 om 02:33:38):

Epicurious: http://www.epicurious.com/articlesguides/blogs/editor/2008/03/food-news-round.html

 

Stijn - Huis Absinthia (03/22/08 om 16:47:53):

Of hoe San Fransisco houdt van 'rioolwater' :)
Ik zal het gauw genoeg zelf mogen proeven, hé Helfrich.

 

Helfrich (03/22/08 om 17:01:28):

Zeker, alles is van de week de deur uit gegaan. (Het was een goede postorderweek. Heb ik iets gemist in de media?) Het kan wat langer duren vanwege de paasdagen.

 

Stijn - Huis Absinthia (03/22/08 om 19:37:33):

In tegenstelling tot Zenzero kan ik wel wachten. Wachten op genot maakt het alleen maar groter ;)

(dat stukje Vlaamse boerenwijsheid geldt natuurlijk ook voor teleurstelling, maar dat laat ik nu even helemaal terzijde...)

 

Algemene absintdiscussie