Warning: file(cgi-bin/yabb/Boards/.dat): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/web93/html/forumgroenefee/index.php on line 71

Hoeveel?board=absint

gast (02/20/07 om 15:12:54):

BEste iedereen,

Mijn eerste post!
Ik was vorige week begonnen met eigen absint te maken en deze is nu klaar, had ingredienten gekocht voor 1 litre maar heb het in een halve litre gebruikt (schijnt dat dat t sterker maakt)! Ruikt heerlijk, maar ik vroeg mij af of iemand wist hoeveel je er eigenlijk van moet drinken om de effecten ervan te merken (lets say de groene fee zien)

Met vriendelijke groet,

Niels

 

F@TM@N (02/20/07 om 17:36:32):

Ik adviseer je de hele fles in minder dan een uur verdunt met water in te nemen….of als je sneller de groene fee wil zien de halve fles intraveneus je aders in te spuiten gewoon een kwart liter in een keer ….je weet niet wat er gebeurd….succes verzekerd..

 

picasso (02/20/07 om 18:55:28):

Voor de leute (en t'is tenslotte carnaval),

Als ik vragen mag, beste Niels...
Hoe heb jij dat gemaakt?
Hoeveel heeft je dat gekost?
Wat verwacht je er precies van?

Laat mij eens weten, ik ben benieuwd ;D

 

gast (02/20/07 om 19:05:30):

picasso schreef:

Voor de leute (en t'is tenslotte carnaval),

Als ik vragen mag, beste Niels...
Hoe heb jij dat gemaakt?
Hoeveel heeft je dat gekost?
Wat verwacht je er precies van?

Laat mij eens weten, ik ben benieuwd ;D



Hey,

Ik heb het gemaakt door een absint kit (Goh, verassing he;)) te kopen op azarius.nl. dan krijg je zo'n 7 a 8 kruiden en die moet je in de fles doen (eerst de Absinthium en een paar dagen later filteren en de rest van de kruiden erin doen)
En de hele kit kostte me 21 euro (en daarnaast moest k de vodka kopen).

En ik heb eerlijk gezegd geen idee wat ik ervan moet verwachtten!! Daar ben k benieuwd naar!

 

anrepta (02/20/07 om 19:30:07):

En dan te bedenken dat je voor hetzelfde geld een kwaliteitsabsint had kunnen kopen. Die dan bovendien op een halve week geleverd wordt ipv dat je er een week op moet wachten.

 

gast (02/20/07 om 19:31:35):

Dat is geen antwoord op mijn vraag!
En voor de rest, het gaat mij meer om het feit dat ik het zelf gemaakt heb! Zo is het voor mij veel leuker! Heb ook al een keer mn eigen bier gemaakt, had ik ook gewoon in de supermarkt kunnen kopen... Maar het feit dat je het zelf maakt is gewoon geweldig!

 

F@TM@N (02/20/07 om 19:35:18):

Je kan beter zelf anijsmelk maken en die troep door de gootsteen spoelen.. ;D  ;D

Je maakt iets op de juiste manier of je maakt het niet

 

anrepta (02/20/07 om 19:38:08):

gast schreef:

Dat is geen antwoord op mijn vraag!

Onrechtstreeks wel. Ik probeerde je gewoon duidelijk te maken dat je je creatie beter niet drinkt en dat je het dus inderdaad beter door de gootsteen kapt.

 

Zenzero (02/21/07 om 02:48:40):

Beste Niels,
Wat het antwoord op de vraag, hoeveel? betreft, kan ik wel kort zijn. Te véél!! Maar...

Wat men je hier, al dan niet, op 'n subtiele wijze probeert duidelijk te maken, is het volgende:

1. Dat je best je eigen absint mag/kan vervaardigen, (we begrijpen best dat je zelf, wil experimenteren, met het krijgen van een acuut delirium of 'n bijna dood ervaringen, kan best interessant zijn, maar of het verstandig is...) ;D maar dat, dat totaal maar dan ook echt totaal helemaal los staat van, en tevens niets met het distilleren van kwaliteits absint te maken heeft! Nee! Nog niets eens, misschien!

2. Dat het bereiden van "goede" absint, geen simpel process is, en dat 't dus niet bestaat uit het vermengen van, om het even wat, voor kruiden, met alcohol ofwel vodka of 'n andere sterke alcoholhoudende drank.

3. Er een wezenlijk verschil is tussen 'n "maceraat"? (de substantie die je waarschijnlijk had voor filtering, maar daar eigenijk ook weer niets mee te maken heeft en de naam maceraat dus niet eens verdient) en
laten we zeggen eehm... Absint?

4. Dat als je echt, maar dan ook echt, wilt proeven hoe absint, werkelijk smaakt, je toch echt voor die 21 eurie, 'n echte absint zoals bijvoorbeeld de Absinthe Helfrich, Duplais, of voor mijn part 'n Pernod 68, aux extraits de plantes d’absinthe ( laatst genoemde heeft qua bereiding en samenstelling weinig te maken met eerder genoemde absint of met, absint in het algemeen, dat voorop gesteld) zie link.

http://www.groenefee.nl/index.php?link=welke

Als je stap 4 achter de rug hebt, en 'n idee zou moeten hebben hoe 'n echte absint behoort te smaken, en ik durf  je te garanderen, dat je 't goedje dat je jezelf hebt vervaardigd, nog niet eens door de gootsteen durft te spoelen, maar anoniem achterlaat bij 'n willekeurige milíeu straat of depot.

Neemt overigens niet weg dat je het best mag proberen hoor, want wie ben ik om überhaupt iemand ook maar iets sterk af te raden of te  verbieden.
Ik ben wel de laatste die het je afraadt, maar wees gewaarschuwd, de smaak zal waarschijnlijk!! ongekend bitter, en smerig zijn, tenzij je van bitter houdt, (smaken verschillen nu eenmaal) ga voorzichtig te werk, proef, het, of niet, en geef hier (op dit forum) na afloop van je ervaring, je eerlijke! mening.

En wat die Groene Fee betreft, da's 'n fabeltje, 'n mooie mythe, als je die echt wilt zien, zul je toch echt naar de smartshop moeten en daar de heftigste paddo's nemen die ze hebben, en niet te vergeten 'n skibril met groen glas, (dan ziet alles tenminste groen zelfs 'n blanche), rete veel fantasie, het goedje dat je zelf hebt vervaardigt, en tevreden moet zijn met 'n groen elfje, 'n kaboutertje of 'n naaldboom (ook groen) in plaats van 'n fee, (want die heeft het momenteel ontzettend druk ivm het einde van het carnaval) alleen dan, en dan nog, heel misschien...

Maar ik schat toch echt, van niet!

En, wat experimenteren kan verder weinig kwaad aldoende leert men, zullen we maar zeggen.

Enkele links "want goede raad kost niets" over het hoe en wat, omtrent absint. Doe er je voordeel mee, want misschien wil je na dit alles wel echt absint gaan "distilleren"

http://www.youtube.com/watch?v=5wqW1IgSKmI

http://www.groenefee.nl/index.php?link=wat

http://en.wikipedia.org/wiki/Absinthe

http://www.brouwland.com/shop/catproducts.asp?cfid=4&id=567

http://www.oxygenee.com/absinthe-distill/cultivation.html

http://www.helfrichabsinthe.com/index.php?link=kruiden

http://home.versatel.nl/nvvoorst/

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Preparing_absinthe.jpg

En NIET! flamberen!!!


Succes ermee,

Z.

 

gast (03/04/07 om 17:41:15):

Ben k weer!! T is inderdaad bitter als de pest!! Maar met genoeg suiker was t opzich nog wel te doen!!

 

Helfrich (03/04/07 om 19:33:36):

gast schreef:

Maar het feit dat je het zelf maakt is gewoon geweldig!

Maar goed, maak het dan ook zelf! Met zo'n kitje kun je helemaal geen absint maken.

 

sixela (03/05/07 om 01:03:06):

gast schreef:

Ben k weer!! T is inderdaad bitter als de pest!! Maar met genoeg suiker was t opzich nog wel te doen!!


Ik durf wel wedden dat de suiker zonder het goedje nog meer "te doen" is.

 

sixela (03/05/07 om 01:07:26):

Maar het feit dat je het zelf maakt is gewoon geweldig!


Ik heb gisteren een Michelangelo geschilderd. Tja, het ziet eruit als de krabbels van een vierjarige, maar het feit dat je het zelf maakt is gewoon geweldig!


 

F@TM@N (03/05/07 om 18:06:02):

sixela schreef:



. Tja, het ziet eruit als de krabbels van een vierjarige,




Volgens mij schilder jij beter dan je toe wil geven .... ;D ;D ;D