Het café
WokHelfrich (01/27/07 om 23:49:48): Kan iemand mij vertellen wie de provincie Limburg heeft volgeplempt met wokrestaurants en vooral waarom? Of is dit een landelijk fenomeen? Niet dat ik er last van heb overigens, want ik haal mijn eten in Maasmechelen of Herstal -- geconfijte eend, wildpastei met krieken, raclette, echt vlees(tm), dat soort traditioneel allochtonenvoedsel allemaal --, maar er zijn zo van die dingen die je je ineens afvraagt als je, na een kilometer of honderd door avondlijk Limburg, tientallen keren het woord "wok" hebt zien oplichten.
Zenzero (01/28/07 om 00:13:11): Serge,
radioflux (01/28/07 om 17:29:07): Is 'wokrestaurant' niet gewoon de 21e-eeuwse naam voor wat vroeger 'de chinees' was, d.w.z. dat typisch Nederlandse fenomeen dat de Kantonese keuken koppelt aan de Javaanse, bij wijze van ethnische snackbar?
Zenzero (01/28/07 om 20:46:18): Nee joh, dat heeft niets meer te maken met de Chinese cuisine. ;D
lezArts_du_Soleil (01/28/07 om 21:23:13): Het heeft te maken dat DE " Nederlander" graag weet dat hij voor zo'n 15 a 20 euro onbeperkt mag eten.
lezArts_du_Soleil (01/28/07 om 21:27:52): .........maar er zijn zo van die dingen die je je ineens afvraagt als je, na een kilometer of honderd door avondlijk Limburg, tientallen keren het woord "wok" hebt zien oplichten..........quote Helfrich
Zenzero (01/28/07 om 22:05:41): Dat valt inderdaad ook op, maar vooral in nachtelijk Limburg, en in antwoord op de vraag van Serge, dit is een landelijke trend, althans daar lijkt 't sterk op
Helfrich (01/28/07 om 22:52:04): lezArts_du_Soleil schreef:
Dit citaat ga ik onthouden. Dankjewel!
Helfrich (01/28/07 om 23:06:05): lezArts_du_Soleil schreef:
Op de Napoleonsbaan tussen Grathem en Blerick kom ik er nog diverse tegen, ondermeer een waarachtig "Wok Palace". Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen wokken. Mijn moeder komt uit de kolonie en kan wokken als geen ander. Nog nooit heb ik een woksel van haar met ook maar een greintje tegenzin gegeten. (Gelukkig weet ze ook een klassieke canard à l'orange als geen ander te bereiden.(*)) Ik vroeg me slechts af wat zich nu weer aan het voltrekken was binnen de Nederlandse eetcultuur, in een vlaag van algehele verwondering. (*) Dat doet me eraan denken dat ik jaren geleden in een achterafstraatje van Aix-en-Provence bij een Vietnamees een gewokte canard à l'orange geserveerd kreeg. Mijn vriendin zal waarschijnlijk nooit vergeten hoe ik reageerde toen de eend in snippertjes en sliertjes werd opgediend.
Zenzero (01/28/07 om 23:13:06): Maar, smaakte het?
Helfrich (01/28/07 om 23:24:56): Zondermeer. Het was anders, maar smakelijk. Daarna kregen we digestieven van het huis, die weliswaar smaakten naar niets (iets rijstachtigs), maar die werden geschonken in glaasjes met een pornografische afbeelding op de bodem. Die afbeelding was ineens verdwenen als het glas leeg was. Oost-Aziaten zijn altijd in voor optische en filosofische vernuftigheden.
Zenzero (01/28/07 om 23:49:40): Dat zijn de mooiere dingen des levens.
radioflux (01/30/07 om 00:58:59): Ben ik de enige die vindt dat 'wokken' een kutwoord is?
lezArts_du_Soleil (01/30/07 om 10:16:32): Kom op Helfrich niet mokken, lekker ....
Helfrich (01/30/07 om 10:28:06): radioflux schreef: Ben ik de enige die vindt dat 'wokken' een kutwoord is? Exotisch en tegelijkertijd gezellig kneuterig. Een kutwoord, zogezegd.
Zenzero (01/30/07 om 12:34:59): Nou, nou, nou niet zo ongenuanceerd, hè
|
|