Algemene absintdiscussie

Shebaa

picasso (09/07/06 om 12:11:08):

Was een jaar geleden op reis in Marokko...prachtig land en prachtige reis trouwens...o.a. ook veel wandelingen in de Anti-Atlas, het oude gebergte in het zuidoosten van Marokko. Tot mijn verbazing zijn bijna alle bergflanken er begroeid met Alsem. Letterlijk hele velden, hectares groot. Toen ik vroeg aan een bewoner van de streek of dat daar speciaal gekweekt werd, antwoorde hij dat het gewoon onkruid was dat enorm goed groeide daar (buiten thym en wat mossen stond er idd niet veel anders). Wel vertelde hij dat ze het kruid, dat zij "Shebaa" noemen, veel gebruikten in Thee. Een aantal takjes toevoegen aan verse muntthee was goed voor de spijsvertering en het lybido, aldus de dorpsbewoner. Misschien eens tijd om een Absinthe op de markt te brengen met "Grande Absinthe de l'Anti-Atlas" (geef toe, het klinkt wel aantrekkelijk). Ik zie de fles al zo voor mij: mooi art-nouveau eticket met n buikdanseres op en waterpijp rokende berbers op de achtergrond, een mooi pseudo-arabische typografie "Absinthe-Rève d'orient"...op de achterflap enkele regels uit een gedicht van Rimbaud...mooi, een mens mag dromen hé...wie weet breng ik ze ooit nog eens op de markt...

 

picasso (11/27/06 om 13:59:15):

Dat Alsem veel gebruikt wordt in Marokko werd eens te meer bevestigd dit weekend. Toen ik in Brussel even stopte in een Marokkaans theehuis, stond op de toog zowaar een vaas met daarin een reusachtig boeket versgeplukte alsem. In elk theepotje werd een lepel groene thee, een busseltje verse munt en twee takjes alsem gedaan. Ik moet toegeven dat de combinatie van deze drie planten echt geslaagd is, vooral de licht bittere nasmaak van de alsem maakt die thee echt wel speciaal.
Meer info over de alsemteelt in Marokko (in't Frans)

http://www.vulgarisation.net/bul96.htm

 

picasso (11/27/06 om 14:07:09):

Twee foto's van de absinthesoort in Marokko

http://www.pa-chouvy.org/Photos/Maroc2006/8/Maroc-104.jpg

http://cri.ch/photos/maroc/20051221132054.jpg

 

Helfrich (12/17/06 om 16:50:53):

picasso schreef:

mooi, een mens mag dromen hé...

Dat klopt, maar dromen mogen ook af en toe verwezenlijkt worden --  de wereld is immers al lelijk genoeg. Ik zou zeggen, werk het idee uit en dan gaan we het maken, als je het zelf weet te verkopen. Dan neem ik vast contact op met Hafid Bouazza.

 

Algemene absintdiscussie