Absintmerken

HULP GEVRAAGD.

Nicolas (04/12/06 om 14:39:32):

Hallo iedereen,

Zelf woon ik in de buurt van Gent (België) en zou ik graag een fles absint kopen tegen een redelijke prijs en hier ergens in de buurt.
In de supermarkt Match vond ik al een (betaalbare) fles, maar die was van het merk Père Kermanns en als ik dit forum zo even nalees blijkt die misschien niet de juiste keuze te zijn...
Mijn vraag is dus vrij eenvoudig. Is er hier iemand op dit forum (misschien ook uit de streek rond Gent) die wel weet in welke supermarkt (of waar dan ook) hier in de buurt ik een degelijke absint tegen een betaalbare prijs kan krijgen. De absint moet gewoon dienen om enkele cocktails mee te maken, dus vraag ik me trouwens ook af of die Père Kermann's ook daarvoor niet goed genoeg is....

Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoord en groetjes,

Nicolas.

(Als ik op deze site kijk (http://www.tonovermars.nl/absint_absinthe/absint.html) dan zie ik daar verschillende merken staan die toch niet zoveel meer kosten als de Père Kermann's, alleen weet ik niet waar die hier te vinden)

 

sixela (04/12/06 om 16:28:00):

Internet.

http://www.absinthe-distribution.com/ bijvoorbeeld.

Van Ton Overmars zijn enkel de Helfrich en de Kübler echte absint (en sommige Spaanse absinten, maar die in dat aanbod zijn vlak).

De  Versinthe heeft zo zijn fans, maar dat is nauwelijks absint te noemen.

De absente is eerder een middelmatige pastis met een stevig prijskaartje.

Père Kermann is het ergste op de hele lijst - erger dan de Tsjechische producten op die lijst.

 

F@TM@N (04/12/06 om 17:11:22):

die Ton Overmars is echt goedkoop

heb net 2 flessen Kübler besteld voor 28,50 over anderhalve week af te halen te papendrecht...

heb m`n dealertje in de buurt gevonden

 

Nicolas (04/12/06 om 19:05:15):

Is internet dan echt de enige mogelijkheid en zou er hier geen te koop zijn in de buurt? Hoe komt het dat op bvb. de ganse lijst die bij Overmars te koop is slechts 2 soorten echte absint zouden zijn? Of zijn er slechts 2 soorten van heel goede kwaliteit?
Want zoveel ken ik er tenslotte (nog) niet van dusja...

 

Barski (04/12/06 om 20:12:01):

Ton is juist een van de weinige slijters die "echte" absint verkoopt, ook al zijn het maar 2 merken die hij heeft. Andere slijters houden het bij de verkoop van kunstmatig gekleurde etherische oliemixen op 70% alcohol waar het woord absint op het etiket is gedrukt. Die troep wordt voor woekerprijzen verkocht. Als je een goede fles wilt kopen zonder de landsgrenzen te verlaten (want in Duitsland heb je winkels waar ze goede absint verkopen) dan zul je via het internet moeten bestellen. Zo doe ik het ook al 2 jaar.

 

Nicolas (04/13/06 om 12:14:11):

Hallo,

Na even rondbellen heb ik toch enkele winkels gevonden waar absint is te vinden hier in de buurt. Zouden jullie me iets meer kunnen vertellen over prijs/kwaliteit verhouding? Zijn deze absinten geschikt om gewoon te drinken of enkel om in cocktails te mengen? Enig probleem is dat de ik de naam van 2 van de 3 merken niet echt duidelijk heb verstaan en dus misschien schrijffouten maak. Misschien kunnen jullie zeggen over welk merk het werkelijk gaat.

*) "Fourcroix of ..." (of iets dat erop lijkt qua  
     uitspraak maar misschien anders wordt  
     geschreven) voor
    €28,60
*) Absente voor € 30,55
*) "Bardoix of Bar d'oie of...." (65%) voor €30,75

Alvast bedankt voor het ter beschikking stellen van jullie expertise ;)

Groetjes,

Nicolas 

sixela (04/13/06 om 12:49:54):

Nicolas schreef:


*) "Fourcroix of ..." (of iets dat erop lijkt qua  
     uitspraak maar misschien anders wordt  
     geschreven) voor
    €28,60

Onbekend. Fourcroy is de maker van "Mandarine Napoleon", maar ik dacht niet dat die een absint hadden - ik vind er ook nergens sporen van.

Als dat bestaat, dan is het waarschijnlijk Fourcroy (als verdeler) die zijn etiket op een Spaanse oliemengeling (anijsbom) heeft geplakt -- of erger.


*) Absente voor € 30,55


Pastis. "Absente" is een woordspeling op "afwezig", trouwens, omdat het eerst zonder alsem werd gemaakt en gecommercialiseerd toen absintlikeurs nog verboden waren. Nu doen ze er (voor Europa) weer alsem bij, maar het blijft een pastis.


*) "Bardoix of Bar d'oie of...." (65%) voor €30,75

Waarschijnlijk pastis Henri Bardouin. Erg goede pastis (en pakken beter dan Absente), maar wederom geen absint. Van dezelfde producent als Absente.

Als ik moet kiezen tussen die drie, dan neem ik zonder enige twijfel de pastis Henri Bardouin. 't Is misschien geen absint, maar de andere twee zijn dat ook niet echt, en de HB is tenminste lekker.

En die dingen zijn duur - de HB is dat geld waard, maar die anderen moet je vergelijken met een 50cl Eichelberger die via Alandia voor je deur staat voor €31 plus €8 aan portkosten, en dat is gewoon één van de beste commerciële producten die op dit moment bestaan...

Als je méér dan één fles neemt zou ik bij Markus Lion kopen, maar voor één fles zijn de portkosten hoger dan Alandia, omdat Markus dezelfde verpakking voor één of drie flessen gebruikt.

 

Nicolas (04/13/06 om 15:04:46):

Inderdaad, ik belde naar en andere winkel en het daar hadden ze ook een absint (Absinthe) die verkocht wordt onder het merk Fourcroy, naar de leverancier in Brussel. Toen ik vroeg aan de winkelier wat de kwaliteit ervan was, verzekerde hij me dat dit echte absint was "met alle kruiden die erin moeten zitten". Hij wist me overigens te zeggen dat hij heel lekker was:-).
Wat moet ik hiervan nu geloven?

 

sixela (04/13/06 om 20:49:09):

Nicolas schreef:

Inderdaad, ik belde naar en andere winkel en het daar hadden ze ook een absint (Absinthe) die verkocht wordt onder het merk Fourcroy, naar de leverancier in Brussel. Toen ik vroeg aan de winkelier wat de kwaliteit ervan was, verzekerde hij me dat dit echte absint was "met alle kruiden die erin moeten zitten". Hij wist me overigens te zeggen dat hij heel lekker was:-).
Wat moet ik hiervan nu geloven?Aangezien het me zou verwonderen dat Fourcroy zelf absint *maakt*, niet veel goeds - de beste producenten staan erop zelf hun merk te promoveren.

Maar je kunt de eerste zijn die zekerheid verschaft. Als je wilt, ruil ik wel een 10cl andere absint met jou...


Ik zou toch het land van herkomst eens vragen, indien mogelijk de distilleerder, en of er de kleurstoffen E131, E133 en/of E102 in zitten (je kunt altijd beweren er allergisch voor te zijn, wat trouwens best mogelijk is).

 

picasso (09/07/06 om 14:16:14):

Gegroet Nicolas,

Ik woon zelf ook in Gent, en ik ga u helaas moeten teleurstellen: buiten de afschuwelijke dreft-immitatie "Père Kermann" en de overprijsde pseudo-absinthe "Absente" is er in Gent niks te koop... In Brussel is er wel een winkel die Versinthe verkoopt (maar er is wel wat onenigheid of dit echte Absinthe is) en in Lennik (Vlaams Brabant) verkoopt de lokale drankzaak "François Guy", wat wel meteen het beste is dat ge op een redelijke afstand van Gent kunt kopen. Als ik zelf een tip mag geven: bestel via internet, ik was er in begin heel weigerachtig tegenover, en ik had ook geen creditcard, maar " Alandia.de" aanvaard ook paypal betaalsysteem en heeft vrij lage portkosten naar België (6,5euro). Heb onlangs een fles Montmartre 65 besteld die ik al na 4 dagen ontvangen heb: portkosten inbegrepen: 37,50euro, dat is maar 8euro duurder dan Absente, maar stukken beter!!!

 

Absintmerken