Absintbereiding

Pontica te koop

Helfrich (03/19/06 om 18:10:44):

Hier in Nijmegen ligt onder gunstige omstandigheden nog een aantal kilo gedroogde Artemisia pontica opgeslagen, waarvan ik wel wat kan missen (maar niet veel).

Voor de goede orde, dit is de "kleine absint" (petite absinthe) die traditioneel wordt toegepast in de kleuring, of in een blanche ter vervanging van een deel van de alsem om een wat milder aromatisch resultaat te verkrijgen.

Deze heeft dus niets te maken met de berg-artemisia's die met "génépi" worden aangeduid (zoals A. mutellina en A. glacialis).

Het aroma van A. pontica ligt in het verlengde van dat van A. absinthium. Het is wat minder "ruig" en tevens wat grassiger en "groener", met een hint van spinazie (nou ja, voor wie het erin ruiken wil...). Daarbij is A. pontica veel minder bitter dan A. absinthium, terwijl het veel rijker en minder stroef op de tong is dan A. vulgaris (bijvoet).

De prijs voor leden van dit forum, exclusief BTW en exclusief verpakkings- en verzendkosten:

0,5 kg : €  9,80
1,0 kg : € 18,50

Bestellingen kunnen naar <[email]info@helfrichdranken.nl[/email]>

Zolang de voorraad strekt.

 

F@TM@N (03/19/06 om 20:13:27):

Ik zou ook wel een kilo willen


ben zelf bezig ....in de haven met een of twee zakken groene anijs ...( 50 kilo)

tegen kostprijs......   treetje bier ....    ;D ;D ;D ;D

 

Helfrich (03/19/06 om 22:04:57):

Hee dikke, weet je misschien de herkomst van die anijs?

 

F@TM@N (03/20/06 om 19:27:54):

Helfrich schreef:

Hee dikke

Ik heb niet bij je op school gezeten  ;D ;D ;D

en de anijs ...nee als ik de herkomst wist ... had ik de zak (jute) gezien en had er 50 of 100 kilo in m`n schuur gestaan.

 

Helfrich (03/21/06 om 17:15:07):

Ik zet opzij: 1 kilo voor Barski (af te halen in Nijmegen of evt. te bezorgen in Arnhem), 1 kilo voor die dikke die niet bij me op school heeft gezeten (verzending per post) en 0,5 kilo voor de derde besteller (verzending per post).

Zodra ik er tijd voor heb.

Betaling achteraf.

 

Helfrich (03/25/06 om 15:55:05):

Heren,

Sorry, nog even geduld. Er blijkt iets grondig mis met deze levering. Ik zal nog één keer proberen dit soort gezeik met de importeur uit te vechten. Levert dat niets op, dan zal ik voortaan zelf de import verzorgen.

 

Helfrich (03/28/06 om 16:22:25):

Ik kan zelf ook wel wat gebruiken.

Dat pakket lag al een tijdje in opslag. Groot was mijn verbazing toen ik het opende. Het irritante is vooral dat de leverancier onbetrouwbaar is gebleken. Er is inmiddels een pikant schrijven richting directie gegaan, maar het is de vraag of ik daar veel mee opschiet.

 

Helfrich (04/04/06 om 19:01:07):

Het komt goed. De juiste pontica wordt alsnog geleverd, al duurt het mogelijk nog een week of twee. Het kan geen kwaad om af en toe je tanden te laten zien...

Ondertussen heb ik een Franse kruidenfee gevonden die graag aan me wil leveren. Haar prijzen zijn normaal, maar er komen uiteraard wat meer verzendkosten bij. Groot voordeel is dat ik in haar een deskundige en betrouwbare leverancier heb gevonden, en dat de kwaliteit en de herkomst van de kruiden bekend zijn (veelal een respectabele kwekerij in het departement Maine-et-Loire). Ze stuurt eerst monsters op.

 

Absintbereiding