Het café

De sociaal drinker

Helfrich (03/13/06 om 23:35:08):

Laat ik er maar voor uitkomen: ik veracht de sociaal drinker. Van alles wat drank te bieden kan hebben, waardeert de sociaal drinker slechts het meest oppervlakkige: het sociaal smeermiddel. Hoge eisen stelt hij niet. Tsjechische absint, doodgefilterd maïsbier, met essence-jenever op te waarderen tot "kopstootje", limonadewijn, alcopops... al deze narigheid hebben we te danken aan de sociaal drinker, die zulke lage eisen stelt aan wat zich onder de kurk of dop bevindt.

Drinken zou een bij uitstek individuele en asociale bezigheid moeten zijn. Dat zou het werkelijk de moeite waard maken. De drank als vriend of vriendin die het leven daadwerkelijk verrijkt.

Toch, de sociaal drinker hoedt de burgermoraal, meer nog dan de reactionaire geheelonthouder dat doet. Dat moet toch ook gebeuren. Er is geen smaak voor nodig, geen oorspronkelijk idee en al helemaal geen muze.

 

sixela (03/21/06 om 13:59:03):

Helfrich schreef:

Laat ik er maar voor uitkomen: ik veracht de sociaal drinker.


Hey! Ik vind een paar glaasjes absint onder vrienden toch ook wel leuker dan alleen onder de boze blikken van mijn echtgenote (die net de VISA-afrekening heeft gelezen)!

 

Helfrich (03/21/06 om 17:07:20):

Ah, ik was weer barokke ongenoegens aan het uiten onder invloed van een goed glas. Drinken kan een zeer sociale bezigheid zijn, maar ik ben wel blij dat mijn dame een eigen rekening heeft (die ze ook zelf vult).

 

Het café