Het café

Feestgangers dood na drinken giftige drank

GroeneFee (01/05/06 om 16:40:59):

http://www.nu.nl/news/651755/122/Feestgangers_dood_na_drinken_giftige_drank.html

 

Muse (01/05/06 om 19:25:30):

Zelfgestookte drank waaraan giftige methylalcohol was toegevoegd


Toegevoegd of uiterst slecht gedistilleerd. In ieder geval dom  :-/.

 

Helfrich (01/08/06 om 22:17:22):

Waarschijnlijk spiritus toegevoegd. Goedkoop. Je moet wel heel slecht distilleren om zulke dramatische effecten teweeg te brengen. Zo slecht dat het het een kunst op zich wordt.

 

Christian (03/04/06 om 17:30:09):

..zielig voor de mensen die het dronken..zullen wel de miserabele omstandigheden zijn waarin die mensen leven..het verging deze mensen dus eigenlijk net zoals met de giftige absint uit de 19e eeuw.

 

Christian (03/20/06 om 12:13:56):

Weer zoiets:

In India zijn tien mannen om het leven gekomen tijdens de crematie van een door illegale drank vergiftigde man. De mannen hadden ook van de gesmokkelde drank gedronken. De Indiase poltie heeft dit maandag bekendgemaakt.

Zaterdag overleed een boer uit het zuidelijke Andhra Pradesh aan de drank die illegaal was ingevoerd uit de naburige staat Orissa. Nadat nabestaanden, volgens plaatselijk gebruik, hadden getoost op het overlijden van de man, werden nog eens vele andere mannen uit het dorp Ratta Kanna ernstig ziek. Maandag lagen nog zestien personen in kritieke toestand in een lokaal ziekenhuis.

Volgens de politie is het nog onduidelijk of het dodelijke brouwsel hetzelfde is als waaraan de boer overleden is. In India is zelfgestookte drank verboden, maar het is erg populair onder de arme inwoners van Andhra Pradesh. Vaak zijn de spotgoedkope brouwseltjes van industriële spiritus, waar illegale stokers een eigen cocktail aan toevoegen. Die cocktail kan bestaan uit kruiden en groenten, maar ook uit batterijzuur en oude rubberen banden.


http://www.telegraaf.nl/buitenland/35529741/Brouwsel_vergiftigt_Indi%EBr__egrave;n_rouwenden.html
Ik heb heel wat vreemde drankjes gedronken..maar
batterijzuur en oude rubberen banden....ik moet er ff niet aan denken! :-X

 

Helfrich (03/20/06 om 13:14:28):

De belangstelling voor Oosterse wijsheid neemt in het Westen nog altijd toe. Bovendien zijn chemische drankjes mateloos populair in spirituele kringen. Ik zal volgende maand een recept voor traditioneel gedistilleerde Bridgestone BMW-banden uitwerken.

 

Christian (03/20/06 om 14:36:18):

Helfrich schreef:

Ik zal volgende maand een recept voor traditioneel gedistilleerde Bridgestone BMW-banden uitwerken.
:D :P

 

Het café