Absintmerken

Lemercier

Helfrich (09/28/05 om 00:16:13):

Heeft iemand eigenlijk nog een goed gevoel bij dit bedrijf? Toen ze lang geleden met hun pastis kwamen, noemden ze die La Bleue -- weliswaar een gedistilleerde pastis, maar toch bij benadering geen La Bleue. Hun eerste absint heette François d'Argeys. De fles was een Emile Pernot-imitatie, de naam een François Guy-imitatie en de inhoud een prototype van de Abisinthe 45. Dit alles tot ontsteltenis en woede van Guy zelf De Amer, een poging om de Abisinthe 72 te verbeteren is een wollig steranijsbrouwsel met thujoninfusie. Daarbij wordt op de labels het flambeerritueel gepropageerd.

Toch is het een distilleerderij die uitstekende eau-de-vie's voortbrengt. En ook het Muse de France-project van Frenchman levert er steeds interessantere resultaten op. Onder dat merk zal tevens een variant van de Helfrich uitgebracht worden, met wijnalcohol als basis. Ik ben zeer benieuwd wat ze ervan gaan bakken.

En dat allemaal op deze ketel; een klassieke absintketel met ruime helm en boogvormige brug:Ook hebben ze een aromatuin vol verse kruiden. Een zooitje, dat wel. Eén kruid overheerst: 

Helfrich (10/22/05 om 23:26:42):

Wat ik ze heb gegeven was het allereenvoudigste Helfrich-recept, een vrij kale Verte, en - guess what - ... ze hebben het falikant verkloot. Lemercier, weer een distilleerderij op de zwarte lijst. Voor hen eindigt het MdF-project mogelijk hier, zodat ze fijn verder kunnen gaan met hun gewaardeerde steranijsbommen met thujoninfusie.

En dat na de Libertine Amer van Devoille. Hoe diep willen ze eigenlijk dalen in Fougerolles? Nou ja, de eau-de-vie blijft bijzonder goed.

 

Absintmerken