Absintbereiding
BoerenwormkruidHelfrich (02/12/05 om 22:38:02): Boerenwormkruid (Tanacetum vulgare) mag in Nederland niet meer worden verkocht (tenzij via de apotheek). Ondertussen ben ik nog op zoek naar een leverancier van dit gewas, eventueel in het buitenland (De: Rainfarn, Fr: tanaisie, En: tansy). Tips zijn welkom.
Biesjanker (03/20/05 om 20:11:25): Volgens mij is dit geen zeldzaam kruid in Nederland dus in de zomer kun je genoeg in de vrije natuur oogsten.
wilbert_v (03/20/05 om 20:33:48): Hoezo zou je dat bij de absintbereiding gebruiken? het is toch giftig?
Helfrich (03/20/05 om 21:47:24): Biesjanker schreef:
Na die paar lenteachtige dagen schiet de Artemisia absinthium hier weer de grond uit. Hopelijk deze zomer een distillaat uit eigen kweek. Ik verwacht dat diverse factoren belangrijker zijn dan het klimaat, zoals het moment van oogsten. (Bij Guy scheppen ze er graag over op dat ze de enige distilleerderij zijn met een eigen veld in Pontarlier. Ik betwijfel sterk of dat bepalend is, maar goed, hun alsem is inderdaad superieur.)
Helfrich (03/20/05 om 21:50:21): wilbert_v schreef: Hoezo zou je dat bij de absintbereiding gebruiken? het is toch giftig? Weet je ook waarom? Vanwege de thujon! En thujon ontwormt, vandaar de naam. Ik wil het hebben voor het aroma, dat naar ik meen een bijzondere meerwaarde biedt, indien in geringe mate toegepast.
Christian (10/22/05 om 21:12:02): Vandaag,liep ik nietsvermoedend langs een kerk bij mij in de buurt..aan het voetpad gelegen achter een hek,was een kruidentuintje..ik dacht even kijken wat er allemaal groeit en bloeit..en er stond waarachtig ook een bordje tussen met het opschrift: Boerenwormkruid...zomaar! :)
Helfrich (10/29/05 om 18:04:34): Volgende keer moet je maar eens een blaadje kneuzen. Je ruikt dan een wat zoetig-bloemige geur die wat aan amandel doet denken en die typerend is voor groene absint uit Fougerolles, zoals de huidige Verte de F. en de Libertines.
Helfrich (11/10/05 om 11:20:08): Opmerkelijke bevinding bij het degusteren van Pernod Fils 1900/1910, op het Franse forum: L'arôme ne semble pas s'être aténué avec l'âge. Comparé avec celui de l'Edouard, ce dernier est clairement plus frais, plus jeune (le contraire eût été étonnant), par contre, celui de la Pernod fils a des notes plus... euh... spéciales, qui tantôt m'ont fait vaguement penser à de l'amande, tantôt à du sapin. http://www.heureverte.com/forum/viewtopic.php?t=440
wilbert_v (11/10/05 om 11:38:52): Eeeh...? kan iemand mij een hint geven wat hier staat?
Z.v.E (11/10/05 om 11:41:12): Altijd leuk zo'n Babel Fish vertaling :D
|
|